The Center of High Energy Physics
The Center for High Energy Physics
designated and supported by the Ministry of Science and Technology
through the Korea Science and Engineering Foundation
Kyungpook National University
Overview     Scientific Program     Members     Events / Publications     Forum    
 
CHEP News
Job Opportunity
Q & A
Free Board
Forum > CHEP_News  
 2009 LHC Physics Workshop at Korea HIT[1992] 18 Aug 2009

2009 LHC Physics Workshop at Korea

 

2009년 LHC Physics Workshop을 아래와 같이 개최하오니 관심있는 분들의 많은 참석바랍니다.

 

일시 : 2009년 8월 25일 - 8월 27일

장소 : 건국대학교


25 August (Tue)

09:30-09:30 (0min) opening remark
09:30-10:00 (30min) 금용연
10:00-10:30 (30min) 최성열 Seeking Color-octet Scalars at the LHC
10:30-11:00 (30min) 고병원 Electroweak symmetry breaking and cold dark
                                             matter from strongly interacting hidden sector
Break

11:30-12:00 (30min) 이기명
12:00-12:30 (30min) 이필진

Lunch

14:00-14:30 (30min) 강신규
14:30-15:00 (30min) 김동희 Heavy Gauge Boson Searches with Hadron
                                            Collisions
15:00-15:30 (30min) 김영균

Break

16:00-16:30 (30min) 홍병식 Heavy-Ion Physics with the CMS Detector
16:30-17:00 (30min) 홍성종
17:00-17:30 (30min) 이강석 Hadronization of QGP via Recombination
17:30-18:00 (30min) 김우영

Reception


26 August (Wed)

09:30-10:00 (30min) 장상현
10:00-10:30 (30min) 이강영
10:30-11:00 (30min) 이종필 Deconstructing unparticles in higher dimensions

Break

11:30-12:30 (60min) Voss* Status of the LHC

Lunch

14:00-14:30 (30min) 이재용 Understanding general gauge mediation
14:30-15:00 (30min) 조기현
15:00-15:30 (30min) 김법균

Break

16:00-16:30 (30min) 권영일
16:30-17:00 (30min) 김세용
17:00-17:30 (30min) 강릉대
17:30-18:00 (30min) 유인권

Banquet

 

27 August (Thu)

09:30-10:00 (30min) 박향규 Current Status of Tier-2 Data Center in
                                             Korea for CMS Experiment at LHC
10:00-10:30 (30min) 황순욱 Status of KISTI Tier2 center for ALICE

Break

11:00-11:30 (30min) 이정일
11:30-12:00(30min) 김귀년
12:00-12:30(30min) 홍덕기 Holographic Estimate of Muon Anomalous Magnetic
                                            Moment

Lunch

14:00-14:30 백승원 Recent Cosmic Ray Data and L_mu-L_tau model
14:30-15:00 박종철 Dirac gaugino as leptophilic dark matter
15:00-15:30 조원상 WIMP mass measurement at the LHC
15:30-16:00 허지행 Minimal extension of MSSM for Fermi-LAT/PAMELA CR data
16:00-16:00 Closing remark

Adjourn

Break

16:30-18:30 박향규 Grid Computing Tutorial

     
[List]  
No Subject File Date
64 APCTP 2010 LHC Physics Workshop at Korea   10 Aug
63 유럽입자물리연구소(CERN) 대형강입자가속기 7TeV 충돌 실험 중계   5 Apr
62 [언론보도] 세계 최고속 110Gbps 연구망 구현 news_SC2009.pdf 5 Mar
61 우주탄생 연구 “반물질 검출기” 국내 연구진 개발 참여   3 Mar
60 고에너지물리연구소 체육의 날 행사 개최-2009년11월6일(팔공산가산산성)   10 Nov
59 경기도 안산동산고등학교 연구소 방문-2009년 8월 18일(목)   21 Aug
58 2009 LHC Physics Workshop at Korea   18 Aug
57 CMS Tier2 KNU 홈페이지 개설   29 Jul
56 First beam in the LHC - accelerating science   11 Sep
55 2nd Asia ILC R&D Seminar & ATF2 Project Meeting - 2008년 9월 29일-10월1일   21 Jul
    ◀◀ [1] [2] [3] [4] 5 [6] [7] [8] [9] [10] ▶▶ [list] 
Copyright ©2000 CHEP. All Rights Reserved. Send email to webmaster@chep.knu.ac.kr
1370 Sankyok-dong, Puk-ku, Daegu, 702-701, Korea / Phone +82-53-950-5326,6326 / Telefax +82-53-955-5356